9.7.07

Suvi ja kirsid


Foto: Nottsu

Aias kirsse korjates nuputasin, kas süüa need isuäratavad ja imemagusad kirsid kohe ära või teha kooki. Kuna ma koogini ei jõudnud, siis ei jää üle palju arvata, mis kirssidega juhtus. Siiski sügeleb mul tagataskus kirsikoogi väga lihtne retsept, mille eelmisel aastal ka järele proovisin:

Vaja läks:
100 g magedat võid
2 dl jahu
2 spl vett
vanillikreemi või kirsimoosi (tähendab, moosi koha pealt ma kommenteerida ei oska, ma ei tea, mis maitseelamuse ta juurde annab)
värskeid kirsse

Nõnda seda tegin:
Hakkisin jahu ja või muredaks massiks ja lisasin vee. Sõtkusin kiiresti taigna, vormisin selle ümmarguseks ja panin külmkappi seisma. Variandina võis kasutada ka külmutatud muretaigent, aga ma kasutasin hoopis omi väikeseid valgeid käsi taigna tegemiseks.

Seejärel panin ahju 225C-le. Surusin taigna vormi nii, et see jäi veidi üle äärte ja siis lõikasin ääred kääridega siksakiliseks. Vormi põhja toksisin kahvliga auke nii, et mustas ja seejärel küpsetasin oma kätetöö ahjus umbes 15 minutit.

Kui koogipõhi oli jahtunud (päris nii kaua ma ikka oodata ei mallanud), tõstsin põhjale peale valmis miksitud vanillikreemi ja pooleks lõigatud, puhastatud kirsid. Seejärel sõime ja nautisime suve!




No comments: